Waarom 70 procent van de bedrijven faalt

Waarom 70% van de bedrijven faalt

Het aantal bedrijven in Nederland is nog nooit zo hoog geweest als nu. In het afgelopen jaar kwamen er zo’n 100.000 ondernemingen bij. Dat komt vooral door de grote toename van zzp’ers tot ongeveer 1,3 mln. Maar ook het aantal MKB-bedrijven steeg naar een kleine 450.000.

Helaas voor veel van de nieuwkomers
blijkt uit onderzoek dat 20% van deze ondernemers alweer stopt voor dat het 2021 is. En 50% van deze ondernemingen bestaat na vijf jaar niet meer. En na 10 jaar is nog maar 30% van de nieuwe ondernemers actief.

Oorzaken

Hoe voorkom je dat het jou als startende ondernemer ook overkomt? Er zijn diverse oorzaken voor falende startups. Door de belangrijkste te kennen kun je jezelf in ieder geval beter voorbereiden. Hier volgt de top 10.

1. Onvoldoende waarde leveren

Het klinkt misschien raar, maar het bestaansrecht van ieder bedrijf zit hem in de waarde die men toe voegt aan klanten. Zo lang je meer levert dan je belooft voeg je extra waarde toe.

 

2. Niet met de juiste doelgroep in contact komen

Als je niet met je doelgroep in contact kan komen, zal je bedrijf het niet halen. (Online) marketing is meestal niet de core business voor veel startups. Hoe zorg je ervoor dat je een vliegende start maakt? Door pijnpunten van je potentiële klanten te vinden en op te lossen.

3. Prospects niet weten te converteren naar klanten

Of je nu online klanten werft (met SEO) of in real life, er komt een moment dat een prospect moet worden omgezet naar klant. Zelfs al heb je een grote investeerder achter je. Als het je niet lukt om die handtekening gezet te krijgen droogt het geld uiteindelijk op en stopt het.

 

4. Geen salesfunnel kunnen vullen

Om deals te kunnen sluiten moet je werken aan een salesfunnel. Veel startups lukt het echter niet de funnel te vullen. In de salesfunnel worden leads langzaam opgewarmd tot ze bereid zijn om tot koop over te gaan. Maar dan moet daar wel iets in zitten dat opgewarmd kan worden!

 

5. Onvoldoende onderscheidend vermogen

Veel zzp’ers die voor zichzelf beginnen gaan doen wat ze voorheen deden, alleen dan voor zichzelf. Zonder daarbij goed na te denken wat het onderscheidend vermogen is. Als je domweg kopieert wat je buurman doet krijg je het een stuk moeilijker dan wanneer je gaat voor authenticiteit. Zelfs dat dat betekent dat je je diensten aan een kleinere nice gaat leveren.

6. Het niet kunnen opnemen tegen de marktleiders

In markten waar de concurrentie groot is wordt onderscheidend vermogen nog belangrijker. Lukt het je minder goed je te onderscheiden en heb je te maken met een aantal grote spelers die het eigenlijk al goed doen, dan is het moeilijk overleven.
 
 

7. Kosten te hoog op laten lopen

Dit is vooral een probleem bij onervaren ondernemers en wanneer er investeerders mee zijn in het concept. De waarde van geld en de moeilijkheid om een euro winst te maken worden uit het oog verloren. Er wordt teveel geïnvesteerd met als hoger doel de vette winsten die over een paar maanden gaan komen. Totdat deze uitblijven.

8. Gebrek aan (goed) leiderschap

Een bedrijf beginnen betekent dat er een hoop nieuwe zaken gedaan moeten worden. Soms leidt dat tot focus op de verkeerde zaken. Een onervaren ondernemer loopt dit risico meer dan een ervaren rot.

 

9. Geen medewerkers kunnen vinden

Zeker in tijden dat het economisch goed gaat is het lastig de juiste mensen te vinden die dezelfde waarden delen. Toch zijn het de medewerkers die het verschil moeten maken. Startups die wel opdrachten hebben, maar niemand die het naar de juiste maatstaven kan uitvoeren lopen het risico dat de duurverdiende klant weer vertrekt.
 
 

10. Geen systeem worden

Naast het vullen van de salesfunnel is het heel belangrijk dat je systemen gaat implementeren. En dan doel ik niet alleen op software systemen zoals een boekhouding of CRM. Dat is ook belangrijk. Maar het gaat ook over werkprocedures. Die beschrijven op welke manier je blijvend waarde gaat toevoegen voor je klant.
 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top